Skwalan z Trzciny Cukrowej | Ministerstwo Dobrego Mydła 30 ml

38.00 

Skwalan sprawdzi się dla każdego typu cery, szczególnie suchej, naczynkowej, dojrzałej, alergicznej i atopowej.

100 % składników pochodzenia naturalnego.

Odbudowuje płaszcz lipidowy skóry, poprawia jej napięcie, redukuje zmarszczki i przebarwienia, nawilża i odżywia.

Pojemność: 30 ml

Opakowanie – Butelka z ciemnego szkła z pipetą

Availability: Pozostało tylko: 2

Skwalan z Trzciny Cukrowej

Skwalan to organiczny związek chemiczny i pochodna skwalenu. Skwalen powszechnie występuje w przyrodzie, w tkankach roślinnych i zwierzęcych, a także jest głównym składnikiem płaszcza lipidowego ludzkiej skóry. Z wiekiem jego ilość spada, a skóra robi się mniej jędrna i elastyczna. Skwalan w przeciwności do skwalenu jest węglowodorem nasyconym. Jest bardziej stabilny. Pozyskiwany jest z trzciny cukrowej. To bezwonny i bezbarwny olej, który po aplikacji bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Nie zatyka porów, ma niski poziom komedogenności.

Skwalan bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę. Sprawdzi się dla każdego typu cery, szczególnie wymagającej, z niedoskonałościami, której brakuje jędrności. Poprawia koloryt i redukuje zmarszczki.

Powszechnie używany w kosmetyce o szerokim zastosowaniu, używany do twarzy, ciała i włosów. Może zastąpić całą listę kosmetyków takich jak krem do twarzy i pod oczy, serum, bazę pod makijaż, krem do stóp i rąk, balsam do ciała, olejek do włosów. Ma wiele właściwości:

Skwalan z trzciny cukrowej nawilża i regeneruje

Wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry. Nie zapycha, łagodzi podrażnienia i stany zapalne.  Chroni przed działaniem promieni UV. Stosowany na włosy, nawilży je, uelastyczni, ochroni przed uszkodzeniami mechanicznymi, a także przed utratą koloru. Zabezpieczy włosy przed wysoką temperaturą suszarki czy prostownicy.

Skwalan z trzciny cukrowej opóźnia procesy starzenia

Poprawia jędrność i elastyczność skóry. Jest bogaty w witaminę A i E oraz koenzymu Q10. Redukuje wolne rodniki. Zmniejszy i wygładzi  zmarszczki.

Skwalan z trzciny cukrowej poprawia koloryt skóry

Stosowany na skórę twarzy redukuje blizny i  przebarwienia występujące po trądziku, delikatnie rozświetlając skórę.

Sposób użycia:

Solo – sprawdzi się jako zamiennik kremu, jako serum pod oczy, lub olejek do twarzy. Nałóż skwalan na oczyszczoną twarz, spryskaną hydrolatem, wmasuj go w skórę aż do całkowitego wchłonięcia.
W parze z innym olejkiem – na dłoni zmieszaj skawlan z innym olejkiem np. malinowym, w dowolnej proporcji. Nałóż na oczyszczoną i zwilżoną hydrolatem twarz, następnie wmasuj delikatnie w skórę aż do całkowitego wchłonięcia.
Pod maseczkę– aby wzmocnić efekt maseczki, na oczyszczoną i zwilżoną hydrolatem skórę, nałóż skawlan, a następnie maseczkę np. z glinki różowej. Takie połączenie zadziała zbawiennie dla suchej, zmęczonej skóry twarzy.
Jako dodatek do kremu– dodaj kilka kropel do kremu. Wzmocni lub nada właściwości odżywcze, nawilżające i wygładzające ulubionemu kremowi.
Jako wcierka do paznokci – nałóż skwalan na paznokcie, delikatnie go wmasuj aż do całkowitego wyschnięcia
Jako wcierka do włosów -rozetrzyj kilka kropli skwalanu w dłoniach, a następnie przeczesz końcówki włosów palcami. Nawilży i ochroni włosy przed działaniem czynników zewnętrznych, także przed działaniem wysokiej temperatury prostownicy czy suszarki. Ułatwi rozczesywanie i zmniejszy puszenie.

Przechowywanie:

w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.

Pojemność:

30 ml

Opakowanie:

 Butelka z ciemnego szkła z pipetą, kartonik z eco papieru, wykonany z miazgi kukurydzianej oraz w 30%  z włókna z recyklingu.

Kraj pochodzenia: USA

Skład:

Skwalan z trzciny cukrowej

INCI:

Squalane

 

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Shopping Cart