Olejek eteryczny Esent | z Drzewa Herbacianego 20 ml

12.95 

Poprzednia najniższa cena: 12.95 .

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia), pochodzącego z Australii. Surowiec dla przemysłu (Raw Material). Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były do wieków używane przez rdzennych mieszańców Australii, do leczenia wielu schorzeń. Do chwili obecnej wyodrębniono w oleju z tego drzewa ponad 90 związków o działaniu leczniczym, bakteriobójczym, antygrzybicznym itp.

Availability: Na stanie

SKU: 0605608204 Kategoria:

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia), pochodzącego z Australii. Surowiec dla przemysłu (Raw Material). Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były do wieków używane przez rdzennych mieszańców Australii, do leczenia wielu schorzeń. Do chwili obecnej wyodrębniono w oleju z tego drzewa ponad 90 związków o działaniu leczniczym, bakteriobójczym, antygrzybicznym itp.

Działanie
Olejek ma przede wszystkim silne działanie bakteriobójcze i antygrzybiczne. Świetnie sprawdza się przy leczeniu i łagodzeniu objawów, wszelkich stanów zapalnych skóry, w tym trądziku, egzem, brodawek, zmian grzybiczych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ścieśnia pory skóry, pobudza naturalne procesy regenerujące, oraz oczyszcza skórę. Na koniec wypada wspomnieć, że olejek ma właściwości przeciwbólowe, przeciwświądowe.

Zastosowanie
Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-3%

Olej zalecany do formuł kosmetycznych na trądzik. zmiany egzemowe, grzybicze. Olej świetnie sprawdza się przy łagodzeniu objawów po ugryzieniu przez owady i do oczyszczania skóry ( nie stosować bezpośrednio na rany ).

W przemyśle kosmetycznym stosowany jest jako dodatek do środków czystości, kosmetyków to twarzy i ciała, preparatów łagodzących skutki poparzeń itp.

Informacje chemiczne
Olejek eteryczny z gałązek i liści drzewa Melaleuca Alternifolia. W swym składzie zawiera min naturalny Terpinen-4-ol i Cyneol. Jest olejkiem rzadkim, o barwie jasnożółtej ( słomkowej ).

Pochodzenie
Olej importowany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek z Drzewa Herbacianego / Tea Tree Oil, Australian
INCL : Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, (LINALOOL*, LIMONENE*) *naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z
7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Shopping Cart
Olejek eteryczny Esent | z Drzewa Herbacianego 20 mlOlejek eteryczny Esent | z Drzewa Herbacianego 20 ml
12.95 

Availability: Na stanie